Att gå på bilevent är en passion som är svår att släcka. Dofterna, det myllrande ljudet av röster som imponeras av byggen och att bara vandra runt och bli fascinerad själv. Det är nästan snudd på att man skulle kunna hoppa in i ett baksäte bara för att kunna stanna kvar ännu längre och ha möjligheten att åka vidare till nästa event. Att kunna åtnjuta dessa skapelser, formade och sammansatta av hårt arbetande personer, och sedan restaurerade eller förbättrade av andra personer är livet på en pinne. Sedan när eventet också har en sektion tillägnad klassiska engelska bilar så börjar förväntan nå oanade höjder.

Den första bilen som verkligen fångade blicken var en Rolls Royce från sena 50- och tidiga 60-talet ståendes utanför eventet, som pågick både utomhus och inomhus. Vädret var lite tvetydigt under dagen, med en molnighet som förvarnade om regn. Jag vet att vi inte brukar nämna Rolls Royce här, men denna goding var för svår att inte fästa blicken på. Sådana utsökta linjer tillsammans med en V8 är svår att inte bli intresserad av.

Sedan började vi röra oss inomhus en kort stund för att se vad mer som kunde spanas på. Det var några riktigt fina Morris Minor som stod uppradade bredvid varandra. Dessa hade riktigt snygga nålfiltsmattor med Morris-loggan tryckt på som de stod på. Detta var en riktigt snygg touch som förmodligen ska kunna användas på andra event då det inte har setts till på tidigare. Förutom snygga Morris Minor så stöttes det också på några enstaka Austin Healeys, Aston Martins och så klart Land Rovers.

Efter inomhusvändan så begav vi oss vidare utåt då det var en hel del bankörning ungefär fem minuter bort. Tyvärr så hade vädret börja slå om, så regnjackan var ett bra val att ha gjort på morgonen. Det var ett ganska blandat utbud, men det var två bilar som verkligen lyckades fånga uppmärksamheten. Dessa var då en Cobra och en Aston Martin som körde väldigt intensivt i det lätta regnet. Oroligheten började också krypa fram lite lätt, för man vill ju inte att någon bil ska få några skador. Lyckligtvis slutade allting bra med bankörningen och efter att tittat i en halvtimme så var det dags att tacka för sig.

Så några timmar att spendera på ett bilevent är alltid något som rekommenderas för den som har tid och möjlighet. Troligtvis kommer du bli imponerad av både klassiska och moderna bilar, och det kommer säkerligen finnas något i just din smak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *