Vi behöver inte förklara undret som är Morris Minor till våra läsare, bilen är en klassiker på alla sätt. Dock är inte Morris Minor inte ett namn som är väl känt av den breda befolkningen. Alla känner till bilar som T-ford, E-type och “the mini” men Morris Minor hamnar tyvärr utanför mångas kunskapsbredd. En relativt ny artikel från Auto Express rankade Morris Minor som den 25e bästa brittiska bilen någonsin byggd. Även om det inte är en dålig rank ställde vi oss då frågan: “Varför är våran favoritbil inte rankad högre?”.

Anledningen bakom populäriteten

Vi tror att det är två saker som huvudsakligen har gjort att Morris Minor inte är en populärare bil i dagsläget.

Morris Minor är vad vi skulle kalla en blandning mellan gammaldags design och modern. När bilen var släppt i 1948 var det en nyheten, vi ser på designen både den äldre runda egenskaperna men det är blandat med en modernare slickad design. Vi tycker det är en av anledningarna till att Morris Minor är en klassiker, man kan se historien av bilens utvecklingen i en bild. Vi kan dock förstå varför det inte är populärt bland alla.

morris minor

Bilen var även skapad att vara en bil för alla. Det är ingen lyxbil, ikonisk terrängbil eller en söt liten stadsbil. Det är en bra och pålitlig bil som var skapad för så många som möjligt. Morris Minor var otroligt populär när den kom ut och det var den första brittiska bilen som sålde i miljontal. Det är igen någonting som gör att vi tycker bygger historien och charmen bakom Morris Minor.

Det är  förståeligt varför Morris Minor inte har blivit en allmän känd bilmodell men den kommer alltid vara nummer ett i våra hjärtan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *