Då var jag precis hemkommen från årets stora upplevelse, nämligen Storbritanniens Grand Prix på Silverstone i England. Jag har sett många Formel 1 tävlingar på plats runt om i världen, men Silverstone har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta så det var kul att komma tillbaka. Dels för att jag tycker om den brittiska motorkulturen men också för att det på Silverstone alltid bjuds på bra racing. Årets lopp var inget undantag och i år vanns tävlingen dessutom av hemmasonen Lewis Hamilton, extra grädde på moset.

Den här gången åkte vi med företaget BE Resor och bokade via deras sajt Formel 1 Resor. Bokade hela paketet inklusive flyg och hotell och sittplatser längs en av raksträckorna för omrking 8 000 kr/person, vilket jag tycker är ett bra pris för tre dagar och tre nätter på hotell. Smidigt och lätt att boka via Formel 1 Resor och en mycket pålitlig aktör som står bakom, företaget BE Resor anordnar formel 1 resor till hela världen och dessutom massor av fotbollsresor, så de kan sina saker. Dessutom ett bra hotell i centrala London!

Tävlingen blev mycket underhållande även om det till slut blev en ganska klar seger för Hamilton, före stallkollegan Nico Rosberg som inte riktigt kom nära Hamilton i toppen, utan var tio sekunder bakom. Dubbelseger för Mercedes alltså och tredjeplatsen togs sedan av Sebastian Vettel i sin Ferrari.

Jag hade också förhoppningar om att för första gången få se vår svenska förare Marcus Ericsson ta poäng, men tyvärr hamnade han precis utanför topp 10 som hade givit honom poäng. Den missen får dock hans stall ta på sig, som gjorde en felbedömning när det gäller vilka däck han skulle köra på när det började komma lite duggregn. Med fel däck på var han tvungen att ta ytterligare ett depåstopp när regnet slutade och där tappade han sin tiondeplats. Istället hamnade han precis bakom Fernando Alonso och besvikelsen var stor bland oss svenskar på läktaren. Jag misstänker att Marcus var lika besviken han, bakläxa till stallet Sauber!

I övrigt en mycket bra helg i England, där vi också mötte upp med några Morris Minor-fantaster över ett par öl i London på fredagskvällen. Mycket härligt snack och mycket härlig formel 1 racing sammanfattar ytterligare en trevlig helg på de brittiska öarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *